Akrylskivor

Akrylskivor har många användningsområden

Akrylskivor har många användningsområden

Är man trött på att glaset på växthuset eller uterummet efter varje vinter går sönder, för att man inte hunnit borsta av snön i tid, kan man byta ut dem mot ett bättre alternativ – nämligen plexiglas-akrylskivor.

Genom att välja plexiglas, ett så kallat akrylglas, till växthuset eller uterummet istället för vanligt glas kan vara smart, då det är ett mycket hållbart material. Dessutom är plexiglaset UV-tåligt, så den glasklara varianten gulnar inte och på de färgade glasen håller färgen mycket länge. Akrylglaset kan man få i många olika färger och strukturer, så det finns mycket att välja bland.

 

Tål tuffa klimat

De tåliga akrylskivorna klarar lätt av vårt svenska klimat då de är mycket väderbeständiga.

Skivorna har dessutom många andra användningsområden, då de även kan användas inomhus. De kan exempelvis användas till ett praktiskt stänkskydd i badrummet eller köket. Eller varför inte som bordstabletter.

Skivorna kan användas till så mycket mer än det praktiska, då de kan värmas i till exempel en ugn, för att därefter formas till egna kreativa alster. På så vis är möjligheterna oändliga när det gäller att skapa just det man själv tycker är vackert eller har nytta av. Dessutom är det en annorlunda och rolig idé som till exempel en födelsedagspresent. En personligt skapad present är alltid roligare att få och naturligtvis även att ge.

Det finns akrylskivor i starka färger som exempelvis kan användas till LED-belysningar. När det elektriska ljuset lyser genom den färgade akrylskivan ger det en vacker och nästan självlysande effekt. Det finns också akrylskivor med olika ytor, som till exempel de med iskristallstruktur och de som är frostade.

På e-plast.se hittar du inte bara ett brett utbud av olika plexiglas-akrylskivor, utan också klister och rengöringstillbehör för att underhålla akrylskivorna på bästa sätt. Här finns en specialpoleringduk, rengöringsmedel och polerpasta speciellt framtagen för akrylskivorna. De har även ett stort sortiment av andra produkter.