Akuttandvård odenplan

Akuttandvård på Odenplan för den som snabbt behöver en tandläkare

Akuttandvård på Odenplan för den som snabbt behöver en tandläkare

Det är viktigt att söka vård när något inte stämmer i kroppen, det gäller såklart även om man råkat ut för något besvär i munnen. Akuttandvård erbjuds över hela landet och det är viktigt att uppsöka en tandläkare så snart som möjligt om man drabbats av intensiv tandvärk, om fyllning har lossnat, om man svält upp mycket runt en tand samt om man har slagit ut en hel, flera eller delar av en tand. Det är väldigt onödigt att dra ut på plågan vid tandvärk och har man slagit ut en tand så är tiden väldigt avgörande för om den går att rädda eller inte. 

Om du slagit ut en tand

Har man råkat ut för en olycka där en tand blivit utslagen eller gått sönder så är det väldigt viktigt att uppsöka en tandläkare som kan undersöka skadan. För att öka chanserna att rädda tanden så är munnen den bästa platsen att förvara den till dess att man tagit sig till en tandläkarmottagning. Har man slagit ut en hel tand så är det bra om man kan sätta tillbaka den i gluggen, annars kan man förvara den under tungan vilket även gäller om man slagit ut en del av tanden. Det går också att lägga tanden eller tandbiten i ett glas mjölk eller koksaltlösning. 

Om du lider av svår tandvärk

Om man lider av svår tandvärk ska man alltid söka akuthjälp. Tandvärk kan påverka allt från att man får svårigheter att äta, sova och borsta tänderna till att smärtan är så intensiv att det inte går att fungera normalt i vardagen. Tandvärk blir inte bättre av sig självt utan kräver behandling och det kan finnas många anledningar till att värken uppstår.

För den som behöver akut tandvård i Stockholm

Det finns som sagt tandläkare över hela landet som tar emot akuta fall. En av dem är Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål som håller till på Odenplan i Stockholm. Där kan man få hjälp vid tandvärk eller andra akuta problem. De är flexibla och kan oftast erbjuda en tid samma dag, mer information finns på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.