house doctor lampa

Besök på Formex januari 2020

Besök på Formex januari 2020

För en inköpare i butik eller för en inredningsdesigner är mässornas mässa verkligen Formex. Två gånger per år samlas alla producenter och varumärken i den stora mässhallen i Älvsjö utanför Stockholm. Under fyra dagar erbjuds ett underbart överflöd av allt från prydnadssaker och krusiduller till mattor, möbler och kändisar som Ernst Kirchsteiger. Dock är det ju en branschmässa framförallt för inköpare, så har du inte butik eller liknande så är det svårare att komma in. Det här är nämligen mässan där alla nyheter köps in, och du ska inte se dem förrän de finns i butik.

 

Vad ska man titta på

Som inköpare vet du i regel vilka dina favoriter är, och du besöker montrar för leverantörer du redan har, för att se allt nytt och välja sortiment. Samtidigt är det galet spännande att hitta alla nya stjärnskott och favoriter, så bara för att vissa montrar är givna besöksmål, går det knappast att undvika att gå runt till alla. På mässan erbjuds till exempel belysning från flera olika leverantörer, och urvalet för olika smaker och stilar är enormt. Skapa till exempel något riktigt trendigt och snyggt med en house doctor lampa. Du kan gå på glas, metall, rakt, runt, spretigt, rakt eller rent av textil.

 

 

Stilar och smaker

Formex erbjuder verkligen bredden – här finner du allt – för alla stilar och smaker. För den som är inredningstokig finns det en uppsjö av inredningsleverantörer och armaturer i alla dess färger och former. Justs nu är den mer industriella och ruffa stilen enormt populärt och det får gärna kännas som en rå lyxighet, vilket vi kan se i armaturer av mässing från populära märken som till exempel en house doctor lampa. Raka former i metall blandas med rökigt glas, grova textilier och nakna glödlampor. Ljusslingan är inte längre bara för jul utan ses i inredning året om 2020.