Värmepump

Bli energismart - installera en värmepump

Bli energismart - installera en värmepump

I Sverige har vi ofta ganska kalla vintermånader. Det är därför viktigt att man har ett tätt hus med en bra uppvärmning. Dels för att skapa en bra inomhuskomfort men också för att uppvärmningskostnaderna inte ska skjuta i höjden.  Har man ett äldre hus som slukar energi, kan det därför vara värt att se vad man kan göra för att förbättra det.

Om man har ett ganska gammalt hus, där dörrar och fönster hängt med länge kan det vara bra att börja med att se över dem och täta eller byta ut dem till glas med bättre u-värde. Därefter kan man se över vad man skulle kunna göra för själva uppvärmningen. Genom att till exempel byta uppvärmning eller skaffa ett komplement kan man sänka kostnaderna avsevärt.

Värmepumpar har idag blivit populära inslag i många nybyggnationer idag. Genom att installera en värmepump får man ett bra inomhusklimat samtidigt som man också, på sikt, sparar in pengar genom att man får en låg elförbrukning. 

Värmepumpar är också ett miljövänligt sätt för att värma upp huset. En del värmepumpar kan också förse hushållet med varmvatten. vilken värmepump man ska välja beror dela på tomtens förutsättningar. Har man inte möjlighet eller vill gräva på tomten kan man till exempel välja en värmepump som hämtar sin energi ur utomhusluften eller ventilationsluften.

Gemensamt för alla värmepumpar är att de hämtar sin energi från naturen och därmed blir en förnyelsebar energikälla. Genom att installera en värmepump i sitt hem så sparar man inte bara pengar utan man gör också miljön en stor tjänst. 

Om du letar efter en återförsäljare i Stockholm som är kunniga och även kan installera den åt dig finns det ett företag som heter Värmebolaget, https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/vaermepumpstockholm.  Förutom att de har ett stort sortiment av värmepumpar så är de också kunniga inom fler områden som gas, golvvärme och VVS.