bygga padelbana

Bygga padelbana är en klok investering

Bygga padelbana är en klok investering

Zlatan Ibrahimovic. Robin Söderling. Måns Zelmerlöw. Det är bara några av de svenska toppnamnen inom padel. Inte för att de nödvändigtvis presterar speciellt bra i sporten, utan för att de helt enkelt är kändisar som attraherar folk. Och de senaste åren har de börjat spela padel, och dragit med sig många svenska civilpersoner på köpet. 

Från ett hundratal bokade padelbanor år 2014 bokades det sex år senare runt en miljon banor i Sverige. Det om någonting borde tyda på att det finns en enorm efterfrågan på sporten. Banorna bokas redan från tidig morgon, och folk spelar sent in på kvällen. Det är med andra ord trångt i Sveriges cirka 200 padelanläggningar. Det behövs fler, och det behövs fler snabbt för att möta utbudet. 

Det finns bara ett sätt att göra det på. Det är att bygga fler banor. Förhoppningsvis kan kända padelspelare, som till exempel vår egen Zlatan, fortsätta bygga på den padelvåg han har varit med att skapa. Genom att finansiera fler byggen så att fler kan få möjlighet att utöva sporten. 

 

Träna och var på topp

Padel har blivit så populärt att alla stadsplanerare borde ha med padelanläggningar i sina samhällsplaner framöver. Både inomhus och utomhus. Det krävs inte särskilt mycket för att spela heller. Ett rack, en boll och tre kompisar utöver dig själv. Och när du väl börjat spela är det otroligt beroendeframkallande. Precis som att du vill spela mer och mer vill du också att det ska byggas fler och fler padelbanor. 

Visst, det kostar ett par hundratusen att bygga padelbana. Kostnaden kan variera mellan cirka 250 000 till 450 000 kronor beroende på material och vad det är för typ av bana. Men det är väl investerade pengar. Även om den ska stå i din egen trädgård. Då kan du öva varenda dag, och vara på topp när det är dags för tävling.