kepsar

Din guide för att bära en keps

Din guide för att bära en keps

editorial

Skydda ansiktet från solens strålar med en keps

En baseballkeps är en typ av mjuk keps med rundad krona och visir som bärs av män, kvinnor och barn. Mössan bärs ofta som en modeaccessoar och som skydd mot solen. Baseballkepsar är i allmänhet tillverkade av bomullstyg eller polyester. Kepsar är vanligtvis utformad med en monterad, flexibel sköld som placeras framför ansiktet för att blockera solens bländning och skydda ögonen från ultravioletta strålar.

image

Hur du bäst bär en keps

En baseballkeps är vanligtvis placerad justerbart med hjälp av kardborreband eller tryckknappar på baksidan av huvudet. Med modern teknik har vissa justerbara basebollkepsar också ventilationshål i kronans övre del för att förbättra luftcirkulationen. Dessutom anpassar spelarna ofta sina egna kepsar med laglogotyper eller personliga insignier.

Kepsar är ofta en del av en uniform som bärs av medlemmar i amatör- och professionella idrottslag. De bärs också av arbetare i olika verksamheter, till exempel byggnadsarbetare, elektriker, målare, rörmokare och snickare. Baseballkepsar används också ofta som reklamartiklar för företag och som en del av personalens uniformer i kundtjänstyrken, t.ex. inom detaljhandeln. Dessutom har de blivit ett ikoniskt inslag i hiphopkulturen och streetwear.

Det finns fyra huvudsakliga sätt att bära en baseballkeps: framåt (med skiftet framåt), bakåt (med skiftet bakåt), åt sidan (med skiftet antingen åt vänster eller höger) eller inte alls (genom att bara hålla i kepsen). Det anses i allmänhet acceptabelt för män att bära kepsen framåt, men det anses mer elegant för kvinnor att göra det. Anledningen till detta kan vara att kvinnors hår ofta är stylat under öronen medan mäns hår inte är det. Dessutom tenderar kvinnors pannor att vara högre än mäns, vilket gör att skölden på bakåtvända kepsar sitter lägre på deras huvuden än på mäns huvuden. 

Du kan bära din baseballkeps på flera olika sätt beroende på din stilpreferens. Det mest populära sättet att bära en basebollmössa är framåt med brätten nedåt för att skydda ögonen från solen. Du kan dock också välja att bära din baseballkeps bakåt eller åt sidan. Oavsett hur du väljer att bära din baseballkeps, se till att du justerar den så att den sitter bra på huvudet utan att vara för stram.