djuraffär

Djuraffär som har allt vad katten behöver

Djuraffär som har allt vad katten behöver

Katten är det populäraste husdjuret i Sverige, något man kan förstå med tanke på hur söta och goa de är. Det som många upplever är den största fördelen med katter är att de kan vara lika mysiga som hundar samtidigt som de är lite mer självständiga. En katt behöver inte rastas flera gånger per dag och den klarar sig därmed ensam längre än vad en hund gör. För att en katt ska trivas riktigt bra i hemmet så finns det några saker man bör införskaffa åt den.

Se till att katten får utlopp för sin energi

Katter är väldigt aktiva och tycker om att klättra och klösa, därför kan det vara bra att köpa ett klättervänligt klösträd om man inte vill att katten istället ska ge sig på gardiner, tapeter och soffan. Katter är ofta också väldigt busiga och tycker om att leka, samtidigt som de har en naturlig jaktinstinkt. Katter uppskattar därför ofta leksaker som ser ut som möss eller är i form av vippor och bollar som de kan leka med själva eller tillsammans med sin husse eller matte. 

Mat och sovplats

En katt behöver också en plats där den kan ligga och återhämta sig. Många katter kan trivas att ligga på fönsterbrädan eller på golvet, men det kan ändå vara trevligt för den att ha en egen bädd där den får vara ifred. Den behöver såklart också en matplats där den kan fylla på med energi, ett foder som är anpassat för katten och en skål med vatten räcker gott. Till skillnad mot vad många tror så bör man ge sin katt vatten istället för mjölk eller grädde eftersom de i regel är laktosintoleranta. 

En plats för katten att göra sina behov

Sist men inte minst så behöver katten en plats att kissa och bajsa. En kattlåda fylld med kattsand är därför viktig att ha samt en spade som underlättar rengöringen. Minst två gånger per dag bör man göra rent lådan från avföring och urin. Förutom att skopa upp och slänga det som katten gjort ifrån sig dagligen så bör kattlådan även tömmas och rengöras grundligt ungefär en gång i veckan.

Hitta allt till katten under ett och samma tak

Man hittar allt som kan tänkas behövas till katten och även andra husdjur hos Arken Zoo. De har bland annat en 250 kvadratmeter stor djuraffär i Stockholm (på Kungsholmen) där medarbetare med spetskompetenser inom olika områden arbetar. De hjälper gärna till med tips och råd om vad som behövs till husdjuret.