Handelsträdgård

Ett besök på handelsträdgården bättrar på årets skörd därhemma

Ett besök på handelsträdgården bättrar på årets skörd därhemma

editorial

När man får familj inser man vikten av att ha en trädgård. Att kunna släppa ut de små barnen bara genom att kunna öppna en dörr är värd så otroligt mycket. För en egen tomt innebär att man inte behöver oroa sig för bilar eller andra faror – utan allt handlar om lek.

Trädgårdens gåvor

Samtidigt är trädgården en plats där man själv också kan få tillfälle att koppla av en stund. Medan kidsen springer omkring, klättrar i träd och studsar på den enorma studsmattan kan man bara luta sig tillbaka och njuta av allt som är omkring en.
Är du begåvad med gröna fingrar ligger du säkert där i solstolen och funderar på nästa resa till din handelsträdgård.

Handelsträdgård

För med en trädgård finns det som bekant alltid något att göra. Alltid är det något som behöver vattnas, trimmas eller ges lite kärlek.
Sedan är det såklart kul att få till en trädgård som också bär frukt. Tänk att få tillverka egen äppelkompott eller göra fantastiskt god plommonsaft.

I dessa tider diskuteras även detta med att vara självförsörjande, i varje fall till någon grad. Att ha grönsaker och annat som man kan lägga in och förvara till eventuella svåra tider är guld värt. Särskilt om man kombinerar detta med närproducerat kött som kommer från en bonde som man känner och litar på.
Att skapa en hållbar matkedja för sin egen del är ett klokt beslut i tider då priser på saker och ting bara ökar – en trend som ser ut att fortsätta även när man tittar längre fram i tiden.

Det finns helt enkelt många fördelar – mycket frihet – med att se till att man har en trädgård därhemma. Visst, det för också med sin en hel del ansvar och arbete, men samtidigt är fördelarna väldigt många.
Framför allt blir det en plats full av blomstrande liv.