ögonspecialist

Få hjälp hos ögonspecialist i Stockholm

Få hjälp hos ögonspecialist i Stockholm

Många är rädda för att kanske behöva operera sina ögon, och kanske slarvar man också med att gå till optikern regelbundet. Ser man dåligt spänner man sig i onödan och kanske får man också huvudvärk och blir på dåligt humör.

Det är många som undviker att läsa böcker för att de upplever det som jobbigt. Låt dig inte begränsas, utan gå till en optiker, så du får utprovat glasögon som passar din syn just nu. Blir du sedan remitterad till en ögonspecialist i Stockholm, kan det vara det bästa som kunde hända. 

Synkontroller är viktiga

Det värsta är om du går runt med gamla glasögon som inte längre fyller sin funktion. Synen ändras med tiden, och därför bör man gå till optikern med jämna intervall. Ofta blir man påmind via mejl eller brev. Missa inte det, även om du tror att du har samma syn som tidigare.

Visar det sig att du har andra ögonproblem, kommer optikern att remittera dig till en ögonmottagning för en ordentlig undersökning. Den som har grå starr får snabb hjälp genom en operation som sker på mindre än en halvtimme. De som redan har gjort en sådan operation är glada över att ha fått sin syn tillbaka, så att de kan köra bil, läsa och se på TV som vanligt igen.

Ett vanligt rutiningrepp

Läkarna har idag så fina instrument och metoder att en starroperation mer eller mindre är ett rutiningrepp. Man får bedövning, och kanske något lugnande, och sedan byts den grumliga linsen ut på bara en kort stund. Man behöver inte sövas utan kan lämna mottagningen och åka hem igen efter ingreppet, men det är förstås bra att ha ordnat skjutsen, så att man inte kör bil därifrån. Sedan följer det en tid med ögondroppar, och först därefter provar man ut nya glasögon. Då är problemet löst.