Tandläkare

Förbättra leendet med hjälp av tandläkare

Förbättra leendet med hjälp av tandläkare

Våra tänder är viktiga för att vi ska kunna tugga vår mat utan problem, men de har även stor påverkan på vårt utseende. Många som inte anser sig ha speciellt raka eller fina tänder kan därmed dra sig från att le öppet, något som kan ha en negativ inverkan på en själv men även på andra. Ett leende kan muntra upp den som möts av det, vare sig det handlar om en person man känner eller inte. Man kan dessutom själv känna sig gladare av att le vilket gör att det är något man borde göra så ofta som möjligt. 

Tandreglering kan rätta till tänderna 

Sneda tänder eller ojämnt bett kan i sig vara ett problem som gör att man till exempel får problem att bita av och tugga. Vanligtvis åtgärdas dessa besvär när man är barn eller tonåring men även vuxna kan behöva tandställning för att korrigera sina tänder eller sitt bett. Är man intresserad av tandreglering så måste man först besöka en tandläkare som kan göra en utvärdering och föreslå en passade behandling. Idag finns det flera olika sorters tandställningar som passar beroende på vad det är man vill uppnå. 

En noggrann undersökning krävs

För att kunna bestämma vad som passar bäst görs en undersökning av bettet, käkarna och ansiktet. Det tas röntgenbilder, fotografier och en modell tillverkas utifrån att det görs avtryck av tänderna med en mjuk massa eller att bettet blir skannat med en kamera. Dessa saker ligger sedan till grund för en analys som leder till att man kan få ett bra förslag på lämplig behandling.

Kvalitativ tandvård i Järfälla

Är man i behov av tandreglering eller behöver hjälp med något annat relaterat till tandvård kan man besöka https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/. Hos Glorident Tandläkarklinik i Järfälla utför de bland annat allmäntandvård, undersökningar samt tandreglering i moderna och trivsamma lokaler.