LED GATUBELYSNING

Gatubelysning från ledmegastore.se bidrar till ett säkrare samhälle

Gatubelysning från ledmegastore.se bidrar till ett säkrare samhälle

Att Sverige har blivit ett allt otryggare land är det väl få som säger emot numera. Vi har fått från ett land där vapenvåldet var bland de lägsta i Europa till att på 20 år ligga i den absoluta toppen. Riktigt tung statistik som det dessvärre inte ser ut att finnas någon vändpunkt för i dagsläget.

Vi måste själva bygga vår säkerhet

Istället ser det ut som att det är civilsamhället och säkerhetsföretagen som får svara upp mot detta. Genom att stärka banden mellan de människor som bor i ditt samhälle, i ditt kvarter och i ditt grannskap går det trots allt att förebygga och varna för en del av det bus som finns omkring oss.

Tryggheten ökas också genom att man ser till att det finns god belysning i området där man bor. Till exempel genom modern LED-teknik från ledmegastore.se. 

Får vi inte någon vändning på läget kommer vi garanterat även att få se så kallade grindsamhällen, eller gated communities, växa fram i landet. Det första håller faktiskt redan på att byggas utanför Gnosjö i Småland. Här kommer de som har viljan att betala för det kunna bo i ett område som är inhägnat och vaktat från alla som inte inte behörighet att röra sig inom området.

Visst är det bra att marknaden svarar upp mot ett behov av ökad säkerhet. Samtidigt är detta också ett tecken på att vi är påväg åt samma håll som USA, Sydafrika och flertalet andra läder där man i generationer har slagits mot samma sorts fenomen som vi nu ser i Sverige.

Vill vi stoppa denna utveckling gäller det alltså att vi tillsammans finner en hållbar riktning för Sverige. Det är trots allt våra barn som vi har lånat detta land från och de kommer en dag att få förvalta det som vi idag har skapat.