Tandläkare

Genom att vårda sina tänder och besöka tandläkare med jämna mellanrum så finns goda förutsättningar för bra munhälsa

Genom att vårda sina tänder och besöka tandläkare med jämna mellanrum så finns goda förutsättningar för bra munhälsa

editorial

Att ta hand om sina tänder är viktigt av flera anledningar, bland annat så kan bra tandvård förhindra sjukdomar och smärtsamma besvär som kan uppstå i tänder och tandkött. Även om det till viss del kan handla om genetiska anlag när det handlar om tandkvalitet så kan man fortfarande ge tänderna goda förutsättningar att hålla sig så starka och friska som möjligt. Dessutom så får man bättre andedräkt och finare tandyta om man är noggrann med rengöring och vård av tänderna. 

Vad kan man göra för att minska risken för hål i tänderna och andra problem i munnen

Först och främst så är det viktigt att borsta tänderna morgon och kväll, det är också bra att använda tandtråd eller dylikt samt munskölj som kompletterar tandborstningen. Man ska inte heller småäta mellan måltider och det kan också vara bra att tugga tuggummi med fluor efter måltider för att förebygga karies (hål i tänderna). 

tandläkare

Även vad man äter påverkar tandhälsan och som de allra flesta vet så är socker en stor bov när det kommer till hål i tänderna, men också sura drycker, surt godis och andra sura produkter kan vara skadliga då de har en förmåga att fräta på tänderna. Det gör att man bör undvika sådana produkterna om man löper ökad risk för frätskador och man bör också vänta med att borsta tänderna i cirka en timme efter att man ätit eller druckit något surt (oavsett om man har problem med frätskador på tänderna eller ej).

Tandläkare i Östersund hjälper patienter med alla möjliga tandbesvär 

Det är såklart också jätteviktigt att vända sig till en tandläkare för regelbundna undersökningar och så fort som möjligt om man misstänker att något är fel i munnen. Den som är i behov av tandläkare i Östersund kan vända sig till Björk Tandhälsa. De utför all sorts tandvård såsom undersökningar, lagningar, rotbehandlingar, avtagbara och fasta tandersättningar, implantat samt bettskenor. Läs mer om vad de kan göra på http://www.bjorktandhalsa.se/.