svartmögel test

Gör ett svartmögel test vid minsta misstanke

Gör ett svartmögel test vid minsta misstanke

Fukt kan uppstå i ett hem av flera olika anledningar, till exempel så kan dålig ventilation vara en bidragande faktor. Det är därför viktigt att vädra dagligen, alltid använda fläkten vid matlagning och helst av allt ha ett bra ventilationssystem installerat i hemmet. Man bör även försöka hålla en och samma temperatur i hela bostaden samt undvika att hänga tvätt på tork inomhus. En av de främsta anledningarna till att det är så viktigt att hålla fukt borta från hemmet är för att det är en miljö som mögelsvampar stormtrivs i. 

Svartmögel kan man upptäcka genom att det bildas svarta fläckar på ytor i hemmet. Till exempel så är det väldigt vanligt att man ser svartmögel i fogarna mellan kakelplattor i badrum. Vissa gånger kan dock mögelsvamparna gömma sig bakom exempelvis paneler, vilket gör att de inte är lika lätta att upptäcka. Då kan man istället misstänka att man drabbats av mögel genom att man får huvudvärk eller drabbas av andningssvårigheter, trötthet och andra allergiliknande symptom. I värsta fall kan mögelsvamp orsaka permanenta allergier, astma eller hösnuva. Därför är det viktigt att man testar sitt hem så fort man känner av något av de ovannämnda symptomen, trots att man inte har sett något mögel i bostaden.

AGX har ett stort urval av mögeltester som man enkelt kan beställa hem för att säkerställa om man har ett problem som behöver åtgärdas. Om man har drabbats av svartmögel som har angripit synliga områden som vägg eller tak kan man använda ett yt-test för att få en indikation på om det är mögelsvamp. Gångerna då man inte kan se möglet ska man istället testa för dold mögelsvamp med ett luft- eller dammprov. AGX erbjuder helt enkelt högkvalitativa tester oavsett möglets karaktär, de vill dessutom alltid kunna erbjuda de bästa priserna och ger därför prisgaranti på samtliga mögeltester, läs mer här