virussanering

Gör virussanering på ytorna

Gör virussanering på ytorna

Med jämna mellanrum läser man i nyheterna vilka ytor som innehåller flest bakterier, virus med mera. Det är ofta ytor i hemmen som exempelvis toalettsitsar, tandborstar eller skärbrädor. Men det jämförs också ofta med offentliga ytor som knapparna på en kortläsare eller dörrhandtaget till en butik. 

Undersökningarna brukar ofta visa att de ytor som är värst bakteriehärdar är de man räknar med minst, som exempelvis den egna tandborsten. Istället för de som man räkna med har flest bakterier, som knappsatsen på en bankomat. Och enligt de senaste rönen så ska man inte ens fundera på att ha en man med skägg.

 

Vabruari till det sämre

Det är välkänt att vissa månader har fler sjukskrivningar än andra som exempelvis februari. Eller vabruari som det smått skämtsamt kallas på grund av mängden vab-ande föräldrar. Detsamma gäller kring jul och nyår samt vid skolstart i augusti.  

Men på senare år har det också dykt upp en del allvarligare sjukdomar och influensor som drabbat många länder och personer hårt. Vissa så pass allvarliga att man till och med talat om pandemi eller epidemi. Ytterligare faktorer att lägga till de redan återkommande sjukdomarna som kan vara nog så illa, speciellt för riskgrupper och alla runtomkring dessa.

 

 

Rengöring som skydd

Med hjälp av handtvätt, inte röra ansiktet, hålla distans med mera kan man hålla nere sjukdomstal gällande de flesta vanliga sjukdomarna. Men för att då och då riktigt känna sig trygg på exempelvis sin arbetsplats, så krävs det mer än så. Och mer än en vanlig städning.

Virussanering innebär att man avlägsnar alla typer av virus och bakterier för en trygg och hälsosam miljö i hemmet eller på arbetsplatsen. En åtgärd som kan hålla sjukskrivningar nere gällande alla typer av droppsmittor eller kontaktsmittor. Men även luftburna smittor som då och då vilar på ytor. Länktips: https://www.svenskskadedjurssanering.se/virussanering