taktvätt

Hur vet man om det är dags för en taktvätt?

Hur vet man om det är dags för en taktvätt?

När taket börjar se lite slitet ut tror många att det är renovering som gäller. Ibland räcker det faktiskt med en taktvätt. Gör du en ordentlig taktvätt är det lätt att få bort alger, mossa och annan påväxt.

Taktvätt är inte alltid så lätt. Det gäller att ha rätt utrustning och veta vad man gör. Det kan det uppstå skador om det kommer in vatten i innertaket. Tycker du att taket börjar se slitet ut? Kontakta https://hustvattarna.se/taktvatt/ för en professionell tvätt.

Sköter du om ditt tak och ser till att hålla påväxter borta så kommer du få ett tak som håller längre. För takrenoveringar och takbyten är stora samt kostsamma åtgärder.

 

Hur går en taktvätt till?

Påväxter som mossa och alger sliter på taket. Det gäller oavsett vilket tak du har. När du väljer att göra en taktvätt så får du bort allt skadligt. Dessutom ser taket rent och fräscht ut.

När du gör en ordentlig taktvätt så spolas taket av med högtryckstvätt. Det görs på ett skonsamt sätt och med rätt rengöringsmedel. Jobba på höga höjder kräver utrustning och kunskap. När du anlitar någon så får du i regel en efterbehandling. Då blir det svårare för alger och mossa att fästa igen.

 

 

Inte bara tvätt, det går också att måla

Många tak går faktiskt att måla om. Gör du en rejäl rengöring så får du en bra yta att måla på. Då kan du få ett tak som håller sig vackert länge. När det kommer till att måla om bör du alltid prata med ett proffs.

Dessutom så får du också en inspektion där man kan upptäcka eventuella skador. När du ska måla om taket är det viktigt att du ser till att välja rätt sorts färg. Därför lönar det sig att anlita en expert på området.