kemtvätt

Kemtvätt kan många gånger vara det bästa för plaggen

Kemtvätt kan många gånger vara det bästa för plaggen

Kläder och andra textilier håller alltid bäst då man följer de tvättråd som finns angivna. Det handlar ofta om temperatur på tvätten men även om plagget kan torktumlas och om det i så fall kan göras på hög eller låg värme. Det finns plagg som man inte bör använda sköljmedel till och vissa ska endast tvättas för hand. Sedan finns det textilier och plagg som inte ska tvättas i en vanlig tvättmaskin överhuvudtaget utan ska istället lämnas in för att bli kemtvättade. 

Skillnad på kemtvätt och vanlig maskintvätt

I en kemtvätt rengörs plaggen med kemiska ämnen och endast lite vätska istället för vatten och tvättmedel. Man kan säga att en kemtvätt är en mer försiktig tvätt jämfört med en tvätt i tvättmaskin. De vanligaste kemiska ämnena som används vid kemtvätt är till exempel Perkloretylenlösning eller Koldioxid.

Kemtvätt är oftast mer skonsamt för plaggen

Det går även att kemtvätta plagg som inte måste kemtvättas så länge de inte har en överkryssad ring i tvättråden (som alltså betyder att det absolut inte ska kemtvättas). Anledningen till att det kan kännas tryggt att kemtvätta plagg som trots allt kan tvättas i vanlig tvättmaskin är för att det i regel är en mer skonsam metod. Det är dock viktigt att hitta en pålitlig kemtvätt som tvättar med omsorg och kvalitet för bästa resultat.

En kemtvätt som levererar kvalitet 

Det gör till exempel Eriksbergs Tvätten AB som är en av Stockholms äldsta och mest etablerade tvätterier. I deras moderna lokaler kemtvättar de kläder och textilier med expertis så att de blir rena och fina på nolltid. De tillhandahåller högkvalitativ kemtvätt med snabb leverans, redan efter 48 timmar går det att hämta sina plagg. Eriksbergs Tvätten gör dessutom alltid sitt yttersta för att tvätta effektivt och samtidigt göra val som resulterar i minsta möjliga påverkan på miljön.