nattkikare

Kikarproffsen hjälper dig välja rätt

Kikarproffsen hjälper dig välja rätt

En nattkikare används för att kunna se i totalt mörker, till exempel för navigation till havs, jakt på natten eller vid andra tillfällen då ögat inte räcker till. Nattkikaren finns både som monokulär och binokulär, det vill säga för ett eller två ögon. När du väljer kikare bör du fundera på vilket användningsområde du ska ha den till. Ska du framförallt använda den på sjön bör du ha en kikare med 7x förstoring medan du för jakt och natur bör ha 8x eller 10x förstoring. Är du riktigt säker på handen kan 12x förstoring vara rätt val.

Vissa nattkikare kan detektera värme och gör att du kan se värmekällor i totalt mörker på långt håll, du kan du upptäcka djur även när de gömmer sig i vegetation. Om du inte väljer en termisk kikare brukar de flesta nattkikare ha IR-ljusförstärkare som gör att du ändå kan se i totalt mörker. Bilden blir då grönaktig och du ser tydligt vad som finns framför dig. 

 

En kikare är en investering som ska hålla under en lång tid, det är viktigt att det blir rätt! På specialistbutiken för kikare och teleskop, Kikkertland, hittar du ett stort sortiment av kikare i alla möjliga olika utföranden och modeller. De har också alla tillbehör du kan behöva som stativ, reservdelar med mera. Är du det minsta osäker på vad du bör välja är de experter på området som gärna hjälper till med tips och råd. Skulle det ändå bli fel går du enkelt in på hemsidan för information om hur du kan ångra ditt köp. 

Det är enkelt att kontakta Kikkertland, surfa in på hemsidan för att läsa mer information om olika kikare, titta på vilka modeller som finns eller kontakta dem via mail eller telefon. Du hittar även kikare för andra ändamål på hemsidan, allt från naturkikare till teleskop och små eleganta teaterkikare.