brunnsborrning

Låt bergen värma upp ditt hem med bergvärme i Örebro

Låt bergen värma upp ditt hem med bergvärme i Örebro

editorial

I Örebro ligger bergen precis utanför stadskärnan. Det är ingen slump att bergvärme används som uppvärmning i tusentals hem runt om i landet. Bergvärmen har en många fördelar jämfört med andra uppvärmningstekniker. I detta blogginlägg berättar vi mer om bergvärme, hur den fungerar och vilka typer av bergvärme som finns.

Vad är bergvärme?

Bergvärme är ett hållbart och miljövänligt sätt att värma upp ditt hem. Värmen från jorden används för att värma vatten som sedan cirkulerar genom ett rörsystem till ditt hem. Geotermisk uppvärmning är mycket effektiv och kan spara pengar på dina energiräkningar.

brunnsborrning

Vilka typer av bergvärme finns?

Det finns två typer av jordvärme: direkt användning och indirekt användning. Direkt användning innebär att det varma vattnet från jorden används direkt för att värma upp ditt hem. Indirekt användning innebär att man använder värmen från jorden för att generera elektricitet som sedan används för att värma upp ditt hem. Om du inte vet vilken typ av bergvärme du behöver för just ditt hem borde du kontakta ett proffs, som t.ex. Borrwik, som vet allt om bergvärme.

Vilken typ är vanligast?

Direkt användning är den vanligaste typen av bergvärme i örebro. Varmt vatten från jorden pumpas genom ett rörsystem till ditt hem. Vattnet används sedan för att värma upp ditt hem genom radiatorer eller golvvärme.

Indirekt användning är mindre vanlig men blir alltmer populär eftersom det är ett effektivare sätt att generera elektricitet. I Örebro finns det några kraftverk som använder geotermisk energi för att generera el. Elen används sedan för att värma upp bostäder och företag runt om i staden.

Geotermisk uppvärmning är ett mycket effektivt sätt att värma upp ditt hem. Det kan spara pengar på dina energiräkningar och är bättre för miljön än andra typer av uppvärmning, till exempel fossila bränslen. Geotermisk uppvärmning är också mycket säker och tillförlitlig.