Päls

Ljumna sommarkvällar då man kan lämna pälsen hemma

Ljumna sommarkvällar då man kan lämna pälsen hemma

Det var ett tag sedan det var minusgrader på natten. Dock är det lite att ta i att säga att våren verkligen har dragit igång på allvar. Visst är det trevligt när man inte längre fryser om man går ute i bara en enkel jacka eller så, men de där riktigt varma dagarna har ännu inte varit särskilt många.

Ett möte med den svenska landsbygden

Däremot kan man räkna med att de dyker upp snart. Så här i brytpunkten mellan maj och juni kan man ändå hoppas på att sommaren snart tar tag i saker och ting och börjar köra ut den sista av kylan. Även om det för några år sedan faktiskt var minus nio grader vid Kebnekajse i juni månad.

Att vi skulle behöva bära en hemmagjord jacka av päls under årets sommar är det dock inte någon större risk för.

Däremot kan vädret som sagt pendla lite och det är alltid bra att ha med sig en tunn men värmande väst eller något. Nätterna i Sverige tenderar att vara rätt svala och det är nog många som har gjort misstaget att inte ta med sig ett extra plagg inför sommarkvällen.

Kvällarna här i Sverige är dock ljuvliga att ta del av, det råder det inte någon tvekan om. Visst är det fantastiskt att möta solnedgången någonstans nere i Sydeuropa, men att vara vid en stilla sjö när dagen tackar för sig – det är något alldeles speciellt.

Särskilt om man kanske har tagit med sig tältet och har tänkt att sova över vid vattnet. Har man sällskap av en eld innan läggdags kan den där sommarkvällen lika gärna bli ett minne för livet.

Nu när det är lite svalare ute kan det dock vara en god idé att utforska just alla dessa fantastiska sommarplatser – innan det är sommar och alla andra också hittar dit.

För det är nu som du får ha dessa platser lite för dig själv.