golv

Lyft hemmet med nya golv

Lyft hemmet med nya golv

Väggfärg, tapeter, detaljer och belysning är ofta det folk väljer att fokusera mest på när det kommer till hem och inredning. Men vilka golv du har och i vilket skick de är har också stor betydelse för vilken känsla ditt hem förmedlar och vilket helhetsintryck det ger. Slitna och fula golv kan snabbt dra ned stilen på vilket hem som helst, oavsett hur välstylat och snyggt det är i övrigt. En golvrenovering eller rentav helt nya golv kan därför vara en mycket bra investering som både höjer värdet på ditt hem och gör det mer trivsamt att vistas i. 

 

Trägolv, plastmatta eller kanske laminat?

Har du bestämt dig för att satsa på nya golv, har du många härliga alternativ att välja mellan – både vad gäller stil och material. Gedigna plankgolv av trä är populärt och ger en naturlig, ombonad och rustik känsla – men de kan också vara lite känsliga och kräver i regel lite mer underhåll än andra golv. Parkettgolv, laminat, vinyl och plastmatta är också vanliga golvtyper som alla har både för- och nackdelar och lämpar sig olika väl i olika rum. En fördel med trägolv och parkettgolv är att de kan slipas ned och behandlas om när de blir slitna, medan golv av laminat, vinyl eller plast å andra sidan är något mer slittåliga och ofta mindre känsliga för repor och märken. 

 

 

Fixa golvläggningen

Golvläggning kan göras på egen hand eller med hjälp en av professionell golvfirma. Idag har många golv klickfunktion vilket gör dem enkla att lägga, men det krävs ändå att man håller tungan rätt i mun och mäter ordentligt för att verkligen säkerställa att allting blir rakt. Glöm inte att lägga lite krut på underlaget också – ett slätt och jämnt underlag är nämligen en viktig förutsättning för att ditt nya golv också ska bli slätt och jämnt.