lego leksaker

Med Lego-leksaker får du utlopp för din fantasi

Med Lego-leksaker får du utlopp för din fantasi

editorial

Många av oss har lekt med Lego som barn och kommer ihåg hur spännande och roligt det var. Dessa färgglada små klossar blir till hus, bilar, slott och en mängd andra fantasifulla skapelser. Det är inte bara barn som tycker att det är kul att bygga med Lego. Även vuxna bygger med Lego och till och med tävlar i legobygge. Vid lek med Lego används många av våra sinnen och det finns en mängd olika varianter att köpa.

Vad tror du att världens högsta legobygge föreställer? En kopia av Burj Khalifa är världens högsta legobygge och består av nästan en halv miljon legobitar. Höjden på denna skapelse är hela sjutton meter. Nu kanske du inte har tänkt att slå det rekordet, men visst vore det kul att bygga någonting fantasifullt i Lego?

Det finns ett stort utbud av lego leksaker att köpa online. Lego har utvecklat olika teman som antingen är från den verkliga världen eller baserat på en fiktiv värld. Det kan vara teman som till exempel Star Wars, Toy Story eller Harry Potter. De flesta barn brukar uppskatta Lego som leksak och kanske har de sin egen favoritlegofigur.

 

image

 

Små barn kan med fördel leka med Duplo

Legobitar är ganska små, så för de minsta barnen finns det Lego Duplo som passar bättre för dem att leka med. Där är klossarna och figurerna dubbelt så stora som vanliga legoklossar. Barnens lust att lära stimuleras när de leker med Duplo och bygger ihop de färgglada klossarna. Det finns många roliga figurer och djur som exempelvis hästar och dinosaurier att välja bland när du köper Duplo.

Hela familjen kan vara med och leka och det är bara fantasin som sätter gränserna för vad som går att skapa med Lego. Alla människor, unga som gamla, behöver ge sig in i fantasins värld en stund emellanåt.