ljus

Miljömedvetenhet och ekonomi

Miljömedvetenhet och ekonomi

Det är ytterst viktigt att tänka på hållbarhet och miljö även när du inreder ett kontor. Vilka materialval gör du? Det påverkar känslan i miljön, hur ljus eller mörk en lokal känns och vilka energier som flödar. En enkel detalj att tänka på när du inreder som gör sig utmärkt som blickfång är ju armaturen. Att ha en riktigt maffig lampa, kanske rentav ett designermärke på utvalda led armaturer. Den är både energisnål, ej blir varm och räcker dessutom klart längre än gamla ljuskällor. När du väljer ljus så ska du även tänka på temperatur och ljusstyrka. Av vem köper du din led-armatur?

 

Ett fikarum med stil

Om du skissar på ett nytt fikarum så kan du med fördel utgå från en vald led-armatur. Tänk dig ett varmt ljus som ger känslan av ett mysigt cafe. Då vill du komplettera med en härligt lurvig matta. Ett mörkbetsat vardagsrumsbord och stora mysiga fåtöljer. Naturligtvis vill du ha stora, friska och gröna växter i denna miljö och då bör du anpassa ljuset även för dessa. Det finns speciell belysning som simulerar solljus och ser till att växterna håller sig fräscha. Välj en led-armatur även för denna funktion.

 

 

Konferensrum med uppfriskande effekt

Har du hört talas om konferensrum som ger ljusterapi? Tänk dig ett stort vackert rum där led-armaturen har en ljuskälla som har rätt temperatur och styrka för att kunna ge hela personalen ljusterapi. Helt perfekt för oss som verkar på den norra delen av jordklotet. Ett sådant rum är häftigt att inreda med genomgående vita material och möbler. Se dock till att ha en matt yta på konferensbordet så inte led-armaturen bländar er under hela mötet – det kan få en förödande effekt på effektiviteten. Sköna stolar, mjuka mattor och fåtöljer och ett glas bubbelvatten med en färsk citron, och ni är redo för ljusterapi deluxe.