ph lampa

PH lampa — en designikon med bländfritt ljus

PH lampa — en designikon med bländfritt ljus

Lampor är något som både kan vara snyggt och funktionellt i ett hem. Med rätt stil på rätt plats kommer en lampa till sin fulla rätt och blir både trevlig att titta på samt användbar i vardagen. Om man känner sig lite osäker när det kommer till inredning så kan det underlätta att köpa en hel serie lampor istället för att blanda.

Många designers har serier som finns för alla olika användningsområden som till exempel golvlampor, vägglampor, bordslampor och taklampor. Genom att placera ut dem på platser i hemmet där det behövs belysning på lite olika höjder så skapas en hemtrevlig atmosfär. Räkna med minst 5 ljuskällor i ett normalstort vardagsrum, men gärna också fler om det finns behov och budget. En lampa kan vara en detalj som på ett snyggt sätt sticker ut i den övriga inredningen eller diskret skänker mysig belysning i rummet, man bör därför välja det som passar ens egna stil och smak. 

PH är en serie lampor från Louis Poulsen med ett unikt treskärmssystem som minimerar mängden av ljus som bländar. I PH familjen hittar man snygga bordslampor, golvlampor, ljuskronor och vägglampor i olika färger och utföranden. PH lamporna har nummer som berättar vilken storlek lampskärmen har, till exempel 5 eller 3½-3. Med en PH lampa kan man vara säker på att man får en lampa som alltid har ett bländfritt ljus samt är en riktig designikon. 

När man väljer lampor till sitt hem kan det vara bra att köpa de som man tycker passar in oavsett om de är tända eller släckta. Man vill att de ska vara en tilltalande detalj i hemmet samtidigt som de är en källa till ljus. Det finns många vackra lampor att välja mellan, alla med sin speciella design eller funktion, se det breda utbudet av design lampor hos Lampemesteren.se.