byggföretag

Så hittar du din hantverkare

Så hittar du din hantverkare

Behöver du fräscha upp ett pastellfärgat kök från 80-talet? Rädda livet på ett fallfärdigt vardagsrum ? Eller kanske äntligen få till den där terrassen du drömt om. I så fall finns ett myller av möjligheter. 

Är du en sån där praktisk typ som med god byggaptit själv hugger in på utmaningen – grattis! 

Har du däremot lite mindre byggaptit finns såklart många företag som gärna tar sig an ditt hem. Här gäller det att kunna navigera i djungeln av alternativ. Branschen består av allt från etablerade storföretag till enskilda aktörer. Att så många alternativ finns att tillgå är givetvis i grunden en fördel för dig som beställare. Men det gäller att ha koll på vad man får. 

 

Fuskbyggare har inte rostiga verktyg

De flesta har någon gång hört skräckhistorier om hantverkare som slarvat, fuskat eller rent av skadat bostaden. Enligt boverket är vatten- och fuktskador det vanligaste problemet som uppkommer till följd av slarvande hantverkare. De vanligaste orsakerna till det bristfälliga arbetet är avsaknad av kompetens, motivation och tid.

Men givetvis finns det också många utmärkta och noggranna byggföretag. Svårigheten för dig som beställare är att skilja agnarna från vetet. Tänk om en hantverkares kvalitet gick att se på utsidan. Att den skicklige och noggranne hade glänsande, toppmoderna verktyg och en rad utmärkelser på kostymen. Och att den ohederlige fuskaren hade en rostig hammare från 50-talet. Så är det tyvärr inte. Det är ofta detaljerna i hantverket som blir avgörande, något som inte alltid så enkelt att se för en lekman.

 

Välj den erfarne

Därför behöver du som beställare kunna lite på den du anställer. Och då är det en fördel om företaget ifråga har mycket erfarenhet och en rad goda omdömen bakom sig. Kompetensen du efterfrågar kan finnas hos såväl stora byggjättar med massvis av anställda som hos det gedigna familjeföretaget med hjärta för hantverket.