invaliditetsintyg

Säkrad ersättning med invaliditetsintyg

Säkrad ersättning med invaliditetsintyg

Olyckor kan hända vem som helst, varsomhelst och hursomhelst. Vet man inte detta sedan tidigare kan man snabbt lära sig den saken. Från snubblandet på trottoarkanten till det brutna benet i skidbacken. Att snubbla över mattfransen kan vara nog för en bruten handled. När skadan skett får du vård och rehabilitering.

För det mesta blir slutet helt och hållet lyckligt. När du är ompysslad och rehabiliterad känner du inte längre någon skillnad mot hur allt fungerade innan skadetillfället. För vissa blir det tyvärr inte så. En skada kan medföra att du aldrig får tillbaka normal funktion.

Olycksfallsförsäkring och ersättning

Har du en olycksfallsförsäkring? Isåfall har du naturligtvis anmält skadan då den inträffade. Beroende på villkoren i din försäkring kan du ha rätt till ersättning för extra omkostnader och liknande. Vid skadetillfället har ingen en aning om huruvida du kommer fortsätta att ha besvär.

Ditt försäkringsbolag vill veta. Har du anmält en skada kommer de kontakta dig för att få information. Efter ungefär ett år vill de ha reda på om du har kvarstående besvär som krånglar till det i ditt vardagsliv. Det kan handla om smärtor eller om dålig eller obefintlig funktion i den kroppsdel du skadat.

Invaliditetsintyg ger svar

Om ditt försäkringsbolag vill veta hur du har det och du fortfarande kämpar med smärta eller annat ska du boka tid för en undersökning. En undersökning för invaliditetsintyg https://www.invaliditetsintyg.se/ kostar inget för dig. Det ligger till grund för försäkringens beslut om du har rätt till ekonomisk ersättning.

Vid undersökningen kommer en kunnig läkare att undersöka dig fysiskt. Du kommer att få svara på frågor och berätta om hur du mår. Kanske behövs ytterligare undersökningar. Sedan kommer kliniken att skriva ut ett intyg – du får ett exemplar och försäkringsbolaget ett. Därefter kan man bestämma om du har rätt till pengar för dina skador.