parfym

Som en sommaräng

Som en sommaräng

Parfym blir ofta beskriven som en upplevelse eller känsla, och det är ofta det som parfym förmedlar. Man minns ofta doften av nyslaget gräs när man var liten eller hur det doftade när mormor bakade kanelbullar. Med doft livar man inte enbart upp vardagen och känner sig fräsch utan man skapar också minnen för livet, och det kan lika gärna vara goda minnen som dåliga. Det är just mormors doftpelargon man vill minnas och inte farmors faiblesse för surströmming.

 

Något som passar

Med parfym kan man inte bara känna sig fräsch och väldoftande, utan man kan även skapa och accentuera sin personlighet. En parfym kan kännas öppen och lätt eller kryddig och mystisk. Använder man en parfym som helt skär sig emot hur man är så är det i sig ett meddelande, men det kan också bli förvirrande för omgivningen. Om man köper parfymer via internet så kan man inte känna dofterna men fördelen är att man kan få beskrivningar av dem och när de passar, som man inte får i en fysisk butik. Så vill man ha information och tips köp parfymer här och skräddarsy vem du vill vara och vilket budskap du vill sända ut.

 

 

Hur man använder parfym

Regeln för parfym är att man ska anpassa doften efter tillfället. En lättare parfym som endast kan anas under dagtid, och som på kvällstid ökar i intensitet och mängd. Men viktigt är att man aldrig överdoserar, för även en mild doft blir närmast olidlig om man applicerat för mycket. Doften kan då till och med fastna i möbler och stanna kvar i ett rum efter det att personen har gått. Viktigt är även att man koordinerar parfymen med övriga dofter som schampo, bodylotion, hårspray och till och med sköljmedel. Blir det många olika starka dofter som krockar så blir det rörigt och onödigt.