Tandreglering

Tandreglering fixar sneda tänder

Tandreglering fixar sneda tänder

editorial

Att ha en god hälsa är viktigt och dina tänder kan göra att du inte känner dig välmående. Du vet säkert att du kan få ett hål i en tand lagad eller en trasig tand utdragen. Men vet du att du kan få sneda tänder korrigerade av specialister? Du ska inte behöva gå runt med sneda tänder och känna dig obekväm. Med hjälp av tandreglering kommer du istället gå runt med ett leende på läpparna.

Det finns olika metoder att tillgå och på en tandvårdsklinik får du hjälp med att välja vad som passar dig och dina tänder bäst. Om du har ett djupt bett eller ett korsbett kan du få problem med käken. Dina tänder kan även slitas ner och du kan undvika detta genom en lämplig tandreglering. Specialisttandläkare går, tillsammans med dig, igenom olika metoder för att komma fram till det som ger bästa möjliga resultat.

 

Tandreglering

 

Det finns osynliga tandställningar som är enkla att bära

Du kanske har funderat på att skaffa en tandställning men undvikit det på grund av att du är rädd för att det ska se fult ut. Det finns olika alternativ för att justera sneda tänder eller bettfel. Den moderna tekniken går framåt och det gäller även inom tandvården. Idag finns det osynliga tandställningar som är monterade på insidan av tänderna. 

Osynliga bettskenor, som även kallas för invisalign, fungerar som en avtagbar tandställning. Denna metod blir allt vanligare och riktar sig till vuxna. Det är ett väldigt enkelt och bekvämt sätt att reglera dina tänder. Ingen kommer att märka att du har en tandställning, så du kan gå omkring och le stort samtidigt som dina tänder justeras.

Tandreglering hjälper dig att undvika dålig munhälsa, tandköttsinflammation och tandlossning. Tveka inte att kontakta en tandvårdsklinik om du inte känner dig nöjd eller upplever problem med dina tänder.