Kromatografi

Tekniken går framåt i en rasande fart!

Tekniken går framåt i en rasande fart!

För inte allt för länge sedan var vi tvungna att sitta stilla och prata i telefonen då sladden inte var oändlig. Numera kan vi resa ut i rymden, tala i en mobil med någon som befinner sig på andra sidan jordklotet och till och med se personen i vår telefon. Tekniken har rusat iväg på alla plan inte minst inom vård och forskning. Man kan ta ut en enda komponent ur en liten droppe blomextrakt och lägga nästan vad som helst under ett mikroskop och utläsa innehåll långt ner på cellnivå. Man undrar lite försiktigt var världen kommer att vara om ytterligare ett decennium.

 

Olika sätt att analysera

Det finns flera olika typer av analyser beroende på vad det är man tittar på. En av de nyaste teknikerna är kromatografi. Där arbetar man på olika sätt både inom bland annat industrin och näringslivet. Något som gett ny kunskap och ett nytt sätt att arbeta. För att lära sig mera finns intressanta kurser på nätet där man kan ta del av en hel del kunskap som man sedan kan använda i det faktiska arbetet. Dessutom finns en ny databas som är helt kostnadsfri. Något som kan vara till stor hjälp.

 

 

Om man vill veta mera

Förutom att gå kurser i kromatografi så finns det information att hitta på nätet men man kan också beställa hem broschyrer. Ett annat sätt som blivit mer och mer populärt är webinar. Ett förträffligt sätt att i sin egen soffa ta del av kunskap och information på ett pedagogiskt vis. Man kan säga att det är som en föreläsning fast på internet och inte i verkliga livet. Fördelen är att man ofta kan titta på det om och om igen om man så skulle önska. Dessutom får man verkligen tid att göra anteckningar och kopiera sidor som är intressanta.