ponnyridning

Vill ditt barn börja på ponnyridning i Stockholm?

Vill ditt barn börja på ponnyridning i Stockholm?

Många vill vid ung ålder testa på att vara nära hästar och få känna känslan av att sitta på deras rygg. Många föräldrar uppskattar att deras barn redan i ung ålder får lära sig att ta hand om en annan levande varelser och att ha respekt för djuret utan att vara rädd. Barnen får även hjälpa till med borstning och lära sig sadla och tränsa själv. 

Ponnyridning i Stockholm är roligt, det gör att även de minsta barnen har möjlighet att rida en ponny som passar deras storlek. Dessa ponnyer är givetvis snälla och trygga med sin uppgift. Det är ett måste att ponnyn trivs för den ska funka i en verksamhet. 

 

Upplev ridning i naturen

Även fast man bor i storstaden finns möjligheten att få rida. Nästan i varje kommun finns där åtminstone en ridskola som erbjuder ponnyridning. De flesta ridskolor har tillgång till både paddock som är utomhus, men även ridhus. Var ridningen sker beror på vad det är för väder.

Det finns oftast möjlighet att rida ut i naturen även om man befinner sig i storstaden. Vem vill inte uppleva en härlig ridtur i den vackra natur Sverige har att erbjuda? Ponnyridning ska vara kul och spännande. Hittar ni rätt ridskola kommer barnet längta efter nästa lektion. 

 

 

Vad krävs?

När man börjar på ponnyridning krävs inga förkunskaper, men det går självklart att börja även om barnet redan har riderfarenhet. På ponnyridningen fokuserar man på att ha kul och lära sig i en lugn takt. Ponnyerna är tränade och upplärda hur de ska vara. 

När barnet rider krävs det att någon går bredvid, detta är i regel föräldern eller någon annan i bekantskapen. Skulle man själv inte kunna gå bredvid en dag kan det finnas någon i stallet som kan erbjuda hjälp. Detta är dock inget man bör ta för givet.