Allt du behöver veta om ögonlaserbehandling
Få svar på dina frågor innan du fattar ett beslut
Om du funderar på ögonlaserbehandling har du förmodligen många frågor. Är det smärtsamt? Hur lång tid tar ingreppet? I det här blogginlägget svarar vi på alla dina brännande frågor om ögonlaserbehandling så att du kan fatta ett välgrundat beslut om huruvida ingreppet är rätt för dig eller inte.
Ett effektivt sätt att förbättra din syn
Vad är ögonlaserbehandling?
Ögonlaserbehandling, även känd som LASIK eller laserassisterad in situ keratomileusis, är en typ av refraktiv kirurgi som permanent ändrar formen på din hornhinna för att förbättra din syn. Under ingreppet använder din läkare en laser för att skapa en flik i din hornhinna. Därefter kommer de att använda lasern för att ta bort lite vävnad under klaffen. Detta kommer att ändra formen på din hornhinna och förbättra din syn. Slutligen kommer de att sätta tillbaka klaffen på plats och låta den läka.
Är det smärtsamt?
Nej! Majoriteten av patienterna rapporterar liten eller ingen smärta under eller efter sina ögonlaserbehandlingar. Du kan uppleva ett visst obehag under bedövningsprocessen, men de flesta patienter säger att det inte är smärtsamt.
Hur lång tid tar det?
Hela ingreppet tar vanligtvis mellan 15 och 30 minuter. Du bör dock planera att vara på anläggningen i flera timmar eftersom det finns flera möten före och efter operationen som måste genomföras innan du kan gå hem.
Finns det några risker med ögonlaserbehandling?
Som med alla kirurgiska ingrepp finns det vissa risker förknippade med ögonlaserbehandling. Dessa risker omfattar infektion, inflammation, torrhet, halos runt ljus och under- eller överkorrigering av synen. Dessa komplikationer är dock sällsynta och kan vanligtvis behandlas med läkemedel eller ytterligare operationer.
Ögonlaserbehandling är ett säkert och effektivt sätt att förbättra din syn. Det är viktigt att göra din forskning och välja en välrekommenderad läkare som har erfarenhet av att utföra denna typ av operation. Se till att ställa många frågor och få all information du behöver innan du fattar ett beslut om huruvida detta ingrepp är rätt för dig eller inte.