försäljning av gasspisar stockholm

Försäljning av gasspisar i Stockholm – en detaljerad guide

Försäljning av gasspisar i Stockholm – en detaljerad guide

editorial

Gasspisen är tillbaka med besked i Stockholms hem. Efter att ha dominerat svenska kök under stora delar av 1900-talet, tog elspisen över under senare år. Men de senaste årens mattrender med fokus på mer krävande matlagning har fått efterfrågan på högpresterande gasspisar att öka kraftigt igen, inte minst i huvudstaden.

Fördelar som lockar Stockholms invånare

Vad är det då som gör gassspisen så populär igen bland stockholmarna? En av de stora fördelarna med försäljning av gasspisar stockholm är den exakta värmekontrollen jämfört med elspisar. Med gasspisen kan du styra värmen i smått och gradvis, något som underlättar vid mer avancerad matlagning. En annan fördel är att gasspisens brännare ger en mer naturlig och fin stekning av kött och fisk jämfört med elplattorna. Den kraftiga och direkt värmen från lågorna ger frasiga och mumsiga ytor, något som många matlagningsentusiaster uppskattar. Dessutom värmer gasspisar upp kastruller och stekpannor snabbare än elspisar, vilket gör dem mer tidseffektiva. För den stressade stockholmaren kan det vara en viktig faktor i vardagsmatlagningen.

försäljning av gasspisar stockholm

Varierat utbud i huvudstaden

I takt med den ökade efterfrågan har utbudet av gasspisar blivit betydligt större i Stockholm de senaste åren. I butiker som Möbelgiganten, Bra Kok och Whiteaway finns det ett stort sortiment av gasspisar från några av marknadens ledande varumärken. För den kräsna stockholmsköken erbjuder lyxbutiker som Siemens, Miele och Ariston verkligt toppmoderna gasspisar med både ångugn och integrerade varmluftssystem. Här kan du hitta prisvärda baslösningar likväl som mer exklusiva alternativ för den verkligt kräsne. Merparten av gaspisarna i Stockholms butiker drivs på naturgas. Men i samtliga butiker finns också modeller anpassade för stadsgas – något många äldre stockholmslägenheter är utrustade med.

Installation kräver auktoriserad personal

Om du väljer att installera en gasdriven spis i ditt hem, är det dock viktigt att låta en auktoriserad installatör sköta installationen från grunden. Det är nämligen betydligt mer komplicerat att dra in gasrör och montera gasbrännare än vanliga elspisar. Säkerhetsaspekten är mycket viktig vid installation av gasspisar. I fel händer kan det bli både farligt och i värsta fall livshotande. Bespara dig själv besväret och anlita en pålitlig och auktoriserad installatör i Stockholmsområdet.