linjära positionsgivare

Linjära positionsgivare för maskiner och flygplan

Linjära positionsgivare för maskiner och flygplan

Idag är det så vanligt med maskiner att det nästan glöms bort vad det egentligen är. De maskiner som finns inom tillverkningsindustrin är ibland inte så olika emot de som finns i fordon som bilar och flygplan. Därför är det också många delar som är liknande eller samma. 

En sådan del som används mycket frekvent inom industri, verkstäder och tillverkning är linjära positionsgivare. Det är också något som man hittar i de flesta typer av flygplan, där det krävs mycket stor precision och säkerhet.  

Allt på rätt plats i rätt tid

För att en maskin, eller ett flöde, ska fungera optimalt krävs det en exakthet och snabbhet som är omöjlig att hinna med för det mänskliga ögat eller ens de flesta mekaniska brytare. Därför finns det idag en högteknologisk lösning som innebär att flödet kontrolleras och styrs perfekt och med en hög hastighet. De positionsgivare som idag används sköter flödet utan att det behövs mer än en kontroll från ett kontrollrum eller en dator av annat slag. 

Det skapar en exakthet och trygghet som dessutom ger en stor säkerhet. Eftersom givarna är beröringsfria så innebär det dessutom att de får en längre hållbarhet. Ett stort plus ifall de dessutom är inbyggda i cylindrar och svåra att nå utan att påverka cylinderns skick.

Små men starka

Positionsgivare är ganska oansenliga till sitt utseende men de fyller ändå sin position mycket väl i alla typer av krävande applikationer. Beroende på vilken positionsgivare du använder så har de lite olika utformning, funktioner och kvaliteter. 

Men det finns positionsgivare som kan arbeta inom mycket stor bredd gällande exempelvis temperaturer. Från minus 55 grader till plus 200 grader celsius och mer, är inte ovanliga förhållanden för positionsgivarna. De tål dessutom ett mycket högt tryck utan att varken skadas eller göra avkall på sina perfekta funktioner och resultat.