psykiatriker

Psykiatriker i Stockholm - hjälp i svåra perioder

Psykiatriker i Stockholm - hjälp i svåra perioder

Det är helt naturligt att känna ångest, depression och stress under vissa delar av livet. En del av dessa känslor kan komma plötsligt och till synes från ingenstans. Med hjälp av en legitimerad psykiater kan man reda ut vad det är som triggar dessa känslor. Anledningen kan vara att man har svårt att hantera förändringar. En traumatisk upplevelse kan ha sin effekt flera år efter händelsen. Hur som helst, så är målet med psykoanalys eller psykoterapi att man ska må bättre. Du kan boka tid med psykiatriker i Stockholm genom om du klickar här: https://www.rainerstromblad.se/

 

Kognitiv psykoterapi

Det finns olika metoder och vissa behandlingar genomförs även i samband med medicinering. Sedan Sigmund Freud började använda psykologi som en typ av terapi har många typer av varianter och grenar uppstått. Psykoterapi som fokuserar på kognitivt beteende består i stort sett av att hjälpa patienten att förstå sig själv. Kan man förstå varför man känner eller reagerar på ett visst sätt kan man även hitta anpassade lösningar. Nyckeln är alltså att hitta orsaken och antingen avlägsna den eller hitta verktyg för att kunna hantera den. På så sätt kan man lindra exempelvis panikångest eller svår depression.

 

 

Hur lång tid för att läka inombords?

Resultaten lika som behandlingarna kommer att variera från patient till patient. En del behöver en längre behandling med många besök hos terapeuten för att må bättre. Andra söker endast stöd genom enstaka samtal, då de kanske behöver någon som kan lyssna på ens tankar för att göra rätt val i livet, utan att döma. Oberoende av vilka behov patienten har så vill man genom psykologin hjälpa patienten att stå på egna ben. Detta innebär att hjälpa patienten att veckla upp och släta ut tankar eller kanske förändra autodestruktiva tankemönster. Ett sunt sinne är lika med en sund själ.