AAA batterier

Spring i mörkret med pannlampa

Spring i mörkret med pannlampa

Löpträning är en av de allra smidigaste träningsformerna just på grund av sin enkelhet. Det enda som behövs är träningskläder och joggingskor och sedan kan man bege sig ut på tur. För oss som bor i Skandinavien är det inte alltid så lätt att hålla igång med löpningen när mörkret och vintern kommer. Även om viljan och lusten att springa fortfarande finns där, kan det bli för svårt rent praktiskt, särskilt om du springer mycket i obanad terräng. Skaderisken blir hög eftersom du riskerar att snubbla på rötter och trampa snett vilket kan förstöra en hel säsong.

Så hur ska man då göra för att hålla igång löpningen även under vintersäsongen? En bra lösning för att springa i mörkret är att skaffa en pannlampa. Med en bra pannlampa kan du ta du fram på de allra mörkaste ställena utan problem och du behöver inte känna någon stress över att hinna springa medan det fortfarande är ljust. Fundera över vilken typ av pannlampa det är du är ute efter, vissa är starkare än andra. Om du bara vill ha mer ljus på din vanliga löparrunda som inte är helt och hållet mörk behöver du inte ha den allra starkaste lampan. Vill du däremot kunna springa överallt där det inte finns någon belysning krävs en riktigt stark lampa, gärna på över 1000 lumen. Kolla också upp vilken typ av batterier som lampan kräver, en del har till exempel AAA batterier medan andra är uppladdningsbara.

Det kan kännas ovant att springa med pannlampa till att börja med och det är viktigt att få den att sitta bekvämt, varken för hårt eller för löst. Tänk också på att remmen som går runt huvudet bör vara tillräckligt stor för att du ska få plats med en mössa under utan att det känns som att den spänns åt för mycket.