trädfällning Lund

Trädfällning i Lund kräver en stark röst

Trädfällning i Lund kräver en stark röst

“Timber!” ekar det mellan träden i skogen. Det universella begreppet för när man fällt ett träd och varnar omgivningen för när det faller till marken. Eller nja. Universellt och universellt. “Timber” är egentligen bara engelska och översatt till svenska betyder det inte någonting annat än “timmer”.  

Men det har blivit vanligt att använda uttrycket även utanför engelskspråkiga gränser när man fäller ett och annat träd. Man har väl hört det på film och tycker det hör till. Ungefär som när man skriker “run, Forrest, run!” när man ser någon springa allt vad den kan. 

Uttrycket “timber” har säkerligen spridit sig även till Sverige generellt. Kanske även till Lund. Det är ju trots allt en väldigt internationell stad. Många studenter och akademiker som talar engelska. Kanske har de tagit med sig även ett internationellt trädfällarspråk som etablerat sig i staden. Det är i alla fall en ganska festlig tanke att tänka sig att alla trädfällare och arborister i Lund utropar “timber” varje gång de fäller ett träd.  

 

 

Inga träd fälls i tystnad

Egentligen blir det ännu roligare om man ropar “timber!” även i de situationer när man fäller träd i Lund och man inte ens befinner sig i skogen. Man kanske till och med befinner sig i någons trädgård. Trädet du fäller kommer inte att riskera att skada någon. Det finns liksom ingen annan i din trädgård som riskerar att röra sig i trädets aura och utsätta sig för fara. Men någonting i dig tycker ändå att det hör till att ropa “timber”. Därför gör du det för full hals.  

Den enda som hör dig är grannen. Som skakar på huvudet och undrar vad det är för fel på trädfällning i Lund numera. Kan man inte bara fälla sina träd i tystnad? Det är klart att man inte kan. Inte när det fortfarande är så roligt att ropa “timber”.